logokleur

adres2

Home - Diensten - Keuringen
                                                                                                              KEURINGEN


Bij de aankoop (maar ook bij de verkoop van een woning), wordt door ons onafhankelijk bouwkundig adviesburo een grondig onderzoek verricht naar de bouwkundige en technische staat van de woning.

Een bestaand huis (te) snel kopen doordat er in de bestaande markt een hectische tijd gaande is, of een huis kopen in een opwelling, is niet verstandig.

Het overkomt nog menig koper dat zijn droomhuis – wat er op het oog zo goed uitzag – een huis met veel mankementen blijkt te zijn.
Bij de aanschaf van een tweedehands auto laat bijna iedereen een keuring doen, om geen ‘kat in de zak te kopen’.
U doet er ook goed aan ook uw toekomstige huis technisch te laten keuren. 

JKBTA doet ook bouwkundige keuringen voor Vereniging Eigen Huis.
Kijk hier voor het artikel uit het magazine van januari 2020

Verborgen gebreken
Bij de aankoop (maar ook bij de verkoop van een woning), wordt door ons bouwkundig adviesburo een grondig onderzoek verricht naar de bouwkundige en technische staat van de woning.

De bouwtechnische keuring beschermt u als koper, of u als verkoper, tegen aanspraken van schade achteraf voor zogenaamde verborgen gebreken. 
Volgens het Nieuw Burgerlijk Wetboek is de verkoper verplicht voldoende informatie te verstrekken en mag hij niets verzwijgen, en de koper heeft de verplichting zich voldoende te informeren en navraag te doen. 
Met ons rapport voldoen de koper en de verkoper voor het grootste gedeelte aan deze wettelijke verplichting, waardoor beide partijen tegen lastige en dure (juridische) procedures worden beschermd.

Staat van het huis
De keuring gebeurt door een onafhankelijk en gespecialiseerd bouwkundige, met een jarenlange bouwkundige ervaring. Hij beoordeelt de woning op basis van een uitgebreid onderzoek, op alle van belang zijnde punten. 

Op maximaal ca. 180 punten (afhankelijk van de grootte van de woning) wordt beschreven in welke staat de verschillende onderdelen van het huis verkeren.
De keuring geeft een gedegen beeld van de bouwkundige en technische staat van het huis.

Keuringsrapport
De opdrachtgever krijgt van de keuring een schriftelijk rapport met een complete kwaliteitsanalyse. 

Waar dit van toepassing is worden geraamde kosten opgenomen om direct, of op termijn, functionele herstelwerkzaamheden te laten verrichten.
Om u te behoeden voor achterstallig onderhoud, wat forse schade kan veroorzaken, zijn in ons rapport tevens uitgebreide bouwkundige tips voor het toekomstige ‘Onderhoud’ opgenomen.

Klik hier voor het Aanvraagformulier Keuring

Klik hier voor de Tarievenlijst